Täydellinen talo

Onko olemassa täydellistä taloa?

Voiko kukaan suunnitella itseleen täydellistä taloa? Niin että kaikki ois just niinkuin halusi ja mitään ei tarvitsisi muuttaa? Onko se mahdollista?

Sitä tietysti itse mietin, kun ensimmäistä omaa taloa suunnittelen. Jonkin verran ajatuksia on siitä, mikä on hyvä ratkaisu ja mitä ei missään nimessä halua omaan kotiinsa. Mutta sitten, kun omassa uudessa talossa asuu, niin onkos sitä sitten yhtä hymyä? ”Voi että kun tuoki on niin hyvä” ja ”toi oli kyllä niin oikea ratkaisu”.

Varmaan sellaiset ihmiset, jotka ovat asuneet erilaisissa taloissa ja perehtyneet paljon eri ratkaisuihin sekä istuvat ison rahakasan päällä, saavat kiitettävän talon, mutta onko täydellinen mahdollista?

Kertokaa!

Kategoria(t): pohdintaa, talo. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Täydellinen talo

  1. Sanski sanoo:

    Varmasti on olemassa täydellisiä taloja, mutta ne vaativat sen täydellisen pankkitilin.

    Me ajattelimme ensin ostaa omakotitalon, vanhan, jota voisi vähän remontoida. Talojen hinnat olivat kuitenkin sitä luokkaa, että remonttikulut mukaan laskettuna päästiin halvimpien talopakettien hintatasolle. Lisäksi vanhat talot kun ovat ihmisten itsensä suunnittelemia, niin jotkut tilaratkaisut ja huonejaot olivat vähintäänkin mielenkiintoisia. Jotkut taloista olivat pohjaratkaisultaan järkeviä, mutta sitten ne olisivat vaatineet jo liikaa rakkautta ja huolenpitoa.

    Siksi päädyimme talopakettiin ja senkin kohdalla olemme tehneet kompromisseja. Talon ainoa komero on todella pieni, samoin pesu- ja saunatilat. Vasta myöhemmin tajusimme, että ehkä 15 neliön makuuhuoneesta olisi voinut nipistää neliöitä pesuhuoneeseen. Haluamme pesuhuoneeseen ammeen, täytyy vain ottaa järkevän kokoinen, että mahtuu hyvin suihkuttelemaan. No, ottamalla 150cm pitkän ammeen saamme enemmän tilaa suihkulle, mitä meillä on tällä hetkellä vuokrakaksion suihkukaapissa.

    Laitat vain toiveet, haaveet ja kokemukset rinnakkain ja sen perusteella alat luomaan sinulle sopivaa pohjapiirrustusta. Ja varaudu tekemään kompromissejä! Väärässä (epäkäytännöllisessä) paikassa oleva valokatkaisin saattaa hankaloittaa arkea enemmän kuin ei-ihan-nappiin-mennyt huonejako.

  2. Kirsi sanoo:

    Mielenkiintoinen aihe:) Uskon,että asuminen monessa erilaisessa asunnossa pitkään saman kumppanin kanssa on hyvä lähtökohta. Tunnetaan toisen tavat ja se mitä talon toiminnalta vaaditaan. Kokkipari tarvisee varmasti erilaisen kodin kuin uusavutonperhe (joka tuskin saa sitä taloakaan rakennutettua, saati rakennettua:)
    Sanskin tekstissä on pointti, meilläkin nyt haetaan isoja makuuhuonoita ja nipistetään kylppäristä…nooh, näin meillä. Kylpyamme jää saamatta. Täydelliseen taloon se olisi tullut;) Toisaalta täydellinen talo on jokaiselle suhtellinen käsite. Minulle täydellinen talo ei ole 300m2 talo, jolle ei hätätilassa löydy ostajaa. Täydellinen talo minulle on siis pikkuinen tavis koti jonka olen itse saanut suunnitella yhdessä mieheni kanssa. Tuleeko se sitä olemaan, jää nähtäväksi.

  3. Henna sanoo:

    Onkohan sitä täydellistä taloa. No ei varmaan. Aina jotain huomaa, että vois olla toisin. Oiskohan se niin, että se täydellinen talo on just se mitä huolella suuunnittellut ja tehnyt, miettinyt ja pohtinut paljon erivaihtoehtoja ja sitten niiden pohjalta talosta on tullut sellainen juuri sopiva, sinne on päästy muuttaan ja siellä on hyvä olla.

    Mutta sitten elämäntilanteet muuttuu, lapset kasvaa, lapsia tulee lisää, aloitetaan uusia harrastuksia, töitä. Talo ei olekaan enää niin sopiva ja sitten tulee tarve muuttaa sitä taas nykyiseen elämäntilanteeseen sopivaksi. Yleensä perusomakotitalot ei ole kuitenkaan ihan hirveen muuntelukykyisiä niin sitten saattaa syntyä uuudentalon kuume ja siitä tietysti tulee täydellisempi kuin siitä aikaisemmasta. Ainakin täydellisempi siihen elämäntilanteeseen ja siihen rahavarantoon mitä silloin on käytössä.

    Jos haluaa asua aina samalla tontilla, ideaalia ois rakentaa sellanen talo jota pystyy muuntelemaan tarpeen mukaan aika paljonkin. Sisustushan on kuiten vaihdetattava 10 v välein jos haluaa, että talo ei näytä ”vanhalta” , trendit muuttuu ja pinnat, kodinkoneet yms. kuluu ainakin lapsiperheessä.

    Jotta luulen, että eiköhän teille tule ihan täydellinen talo 🙂

Jätä kommentti